Hope North biedt een toekomst aan jonge slachtoffers van de burgeroorlog in Uganda. Weeskinderen en ex-kindsoldaten krijgen bij ons onderwijs, onderdak en traumabehandeling. Maar bovenal leiden wij ze op tot stichters van vrede en ontwikkeling. lees meer...

Steun ons... 

 

Oorsprong stichting O94

In 1994 is een stichting in het leven geroepen onder de naam O94. De O staat voor Oeganda, Oortjeshekken en Ooij. Het huiskamercafé Oortjeshekken, aan de rand van het dorpje Ooij is de geboorteplaats van onze stichting.

De stichting is van het begin af nauw verbonden geweest met de Ndere Troupe, de grote landelijke organisatie in Oeganda voor cultuur en vorming. We hebben de Troupe ondersteund bij verschillende projecten. Sinds het begin van de jaren 2000 staat de Ndere Troupe, mede dankzij een fikse sponsoring van de Oostenrijke regering, op eigen benen.

Een van de leden van de Ndere Troupe was Sam Okello. Hij is in 2004 gestart met een nieuw project voor onderwijs aan ex-kindsoldaten en weeskinderen uit Noord Oeganda: Hope North. Vanaf die tijd richt O94 zich op de ondersteuning van Hope North.